Saturday, December 31, 2011

2012


Well, I don’t remember the last time I celebrated new year, I think I never celebrate anything in my life. I never have birthday’s party or something like that. Maybe I am just not into it. Saya bukan pribadi yang menyukai perayaan, saya kurang menikmati ditengah-tengah perayaan atau pesta begitu lah, sedikit alergi malah. Sepertinya pernah beberapa kali keluarga saya mengadakan perayaan untuk saya, and just wow, I feel awkward,

dan benar-benar saya merasa ganjil dan kurang nyaman (hal ini membuat saya merasa berdosa terhadap keluarga saya, seperti kayak orang yang tidak tahu terima kasih saja lah)

Jadi malam tahun baru ini, smartphone saya berbunyi member notif, BBM ramai dipenuhi oleh ucapan selamat tahun baru dan blah blah blah blah. Masyarakat membuatnya begitu special dan ini tidak hanya dikalangan tertentu tapi semua kalangan, saya jadi garuk-garuk kepala sendiri ya mungkin karena saya merasa tolol, karena memang, I feel nothing, ngak merasa ada yg special atau harus di cheer up gitu lah. Berganti tahun ya berganti tahun aja. Errrrr… but once my friend ever said, “it’s not about you like it or not but it’s about Euphoria” ya ya dia benar, suasana, orang-orang turun memenuhi jalan, membakar jagung dan kembang api dll membuat segala sesuatunya menjadi official

How about 2012? Yeah, I’m excited and also a little bit nervous because if my plan doesn’t work well soon, I’ll be in trouble. Karena dia tahun 2012 menjadi tahun penentuan (sedikit takut dan kurang pede saya menulis ini). Ah rencana, kali ini saya tidak bisa memprediksikan apapun, dan juga saya tidak punya keberanian yg utuh untuk membuat rencana cadangan.

Malam tahun baru 2012 ini, sekali-sekali saya menoleh dari jendela loteng kamar saya, melihat ribuan bahkan jutaan kilatan kembang api, mendengar letusan-letusan, music dangdut bingung para tetangga, kemudian saya kembali teralih pada concert Beyonce I Am Yours An Intimate Performance At Wynn Las Vegas 2009, dan wah, saya harus mengakui diva kelas dunia punya tingkat professional yang sangat tinggi. Dari setiap suara dan gerakan performer-nya, terlihat kerja keras yg luar biasa.

Excellent!
Selengkapnya...

Thursday, December 29, 2011

Just I'm always here


well, have you ever seen the short film : I'm Here. Once upon a time, there's a male robot who/that falling in love with a female naive robot and then they're lovers. The female always breaks herself in very naive and stupid way, I think. her broke her hand in some music concert, her broke her leg and finally broke her body. The Male Robot always tries to save his girl friend



In the end, there's nothing left but his head. why? The Male Robot gives his body to the famale robot. stupid, isnt it? It's called sacrifice of love. but I dunno
Selengkapnya...

Wednesday, December 28, 2011

Robbie Williams and Gary Barlow - Shame


Robbie Williams & Gary Barlow – Shame Lyrics

Well there’s three versions of this story mine, yours and then the truth
And we can put it down to circumstance, our childhood, then our youth
Out of some sentimental gain I wanted you to feel my pain, but it came back return to sender
I read your mind and tried to call, my tears could fill the Albert Hall, is this the sound of

sweet surrender?

What a shame we never listened
I told you through the television


And all that went away was the price we paid
People spend a lifetime this way
Oh what a shame.

So I got busy throwing everybody underneath the bus
And with your poster 30 foot at the back of Toys-R-Us
I wrote a letter in my mind, but the words were so unkind, about a man I can’t remember
I don’t recall the reasons why, I must have meant them at the time, is this the sound of sweet

surrender?

What a shame we never listened
I told you through the television
And all that went away was the price we paid
People spend a lifetime this way
And that’s how they stay
Oh what a shame.

Words come easy, when they’re true
Words come easy, when they’re true

So I got busy throwing everybody underneath the bus
And with your poster 30 foot at the back of Toys-R-Us
Now we can put it down to circumstance, our childhood then our youth.

What a shame we never listened
I told you through the television
And all that went away was the price we paid
People spend a lifetime this way
And that’s how they stay
Oh what a shame.

People spend a lifetime this way
Oh what a shame
Such a shame, what a shame

MUSIC VIDEO


Selengkapnya...

Saturday, December 24, 2011

The Woman in Black (2012 film)


Premise
Young lawyer Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) leaves his son in London to settle the legal affairs of the recently deceased Alice Drablow. He discovers that a series of inexplicable accidents and suicides have forced the parents of her village to barricade their children indoors, as if protecting them from an unseen foe. When Arthur stays the night all alone at the Drablows' foreboding house, he hears the screams of a drowning child and sees decaying children listlessly wandering the marshes. He will soon discover these haunting figures share the same date of death, and the same killer.



The ghost of a scorned woman, who was unable to save her beloved son Nathaniel from drowning, The Woman In Black, takes on a horrifying form. Set on vengeance, her veil hides gaping sockets eaten away by scavengers and her curse hides an even darker secret - whenever she is seen, a child dies.

In the face of hostility from the local residents, Arthur dredges up Nathaniel’s skeleton and buries it with his mother, hoping the evil spectre will finally rest in peace. In a cruel twist of fate, the Woman In Black turns her claws towards Arthur’s young son. To avoid a fate worse than death, Arthur must now sacrifice everything he holds dear and save his child



Selengkapnya...

Friday, December 23, 2011

THE HOBBIT Trailer HD


THE HOBBIT Trailer HD - For more movie news and interviews go to http://www.collider.com
Synopsis:
"The Hobbit: An Unexpected Journey" follows title character Bilbo Baggins, who is swept into an epic quest to reclaim the lost Dwarf Kingdom of Erebor, which was long ago conquered by the dragon Smaug. Approached out of the blue by the wizard Gandalf the Grey, Bilbo finds himself joining a company of thirteen dwarves led by the legendary warrior, Thorin Oakensheild. Their journey will take them into the Wild; through treacherous lands swarming with Goblins and Orcs, deadly Wargs and Giant Spiders, Shapeshifters and Sorcerers. Although their goal lies to the East and the wastelands of the Lonely Mountain first they must escape the goblin tunnels, where Bilbo meets the creature that will change his life forever ... Gollum. Here, alone with Gollum, on the shores of an underground lake, the unassuming Bilbo Baggins not only discovers depths ofguile and courage that surprise even him, he also gains possession of Gollum's "precious" ring that holds unexpected and useful qualities ... A simple, gold ring that is tied to the fate of all Middle-earth in ways Bilbo cannot begin to know.


Writers: Guillermo del Toro, Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Director: Peter Jackson
Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Evangeline Lily, Andy Serkis, Richard Armitage

TRAILER
Selengkapnya...

Saturday, December 17, 2011

OneRepublic - Secrets

OneRepublic - Secrets lyrics

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
'Til all my sleeves are stained red

From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that will like those ears
Sick of all the insinceres
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away



My God, amazing how we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve

And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that will like those ears
Sick of all the insinceres
I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'm 'a tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that will like those ears
Sick of all the insinceres
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that will like those ears
Sick of all the insinceres
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, all my secrets away

OneRepublic - Secrets MV



--------
Selengkapnya...

Sunday, December 11, 2011

Di kejar iklan

Jengkel dalam bhs banjar bisa diteriakkan dengan kata, "Muyak!" ini iklan ada dimana-mana. mereka taq Facebook saya, duh, FB saya merupakan account bukan buat orang-orang yg beriklan, bukan tempat memasang iklan gratisan, iya klo iklannya bener, klo yg suka nipu2. kayak penjual HP murah, baju, aksesoris bla bla bla, akhirnya saya batasi dalam penggunaan wall dan kebebasan ber taq2an ria di FB saya. untuk membatasi para penipu menipu makluk2 awam yg innocent di dunia maya



trus ini lagi, si Blog. shoutmix nya sudah mulai dipenuhi iklan, datang lah kesini, ini dan ini... mereka ngak liat apa, blog saya aja ngak saya pasangi adsense, ngak pernah saya nyoba masang atau baca2 tutorialnya sejauh ini. saya bukan orang kaya ya, tapi dalam beberapa hal, saya menyukai ketenangan dan kesederhanaan. liat orang ngiklan udah orentasinya duit aja, kan kesel juga bacanya. coba diliat donk secara umum ini blog yg gimana, ini se empu rumah gimana, seneng atau ngak. hormati lah klo namu, jangan asal main nyosor aja. saya membangun blog untuk semua ekpresi saya, untuk membuat sebuah rumah lain selain didunia nyata,

ya sudah lah...

...
Selengkapnya...

Monday, December 5, 2011

Seribu Kunang-Kunang di Manhattan


"Bulan itu ungu, Marno."
"Kau tetap hendak memaksaku untuk percaya itu ?"
"Ya, tentu saja, Kekasihku. Ayolah akui. Itu ungu, bukan?"
"Kalau bulan itu ungu, apa pula warna langit dan mendungnya itu?"
"Oh, aku tidak ambil pusing tentang langit dan mendung. Bulan itu u-ng-u! U-ng-u! Ayolah, bilang, ungu!" (Seribu Kunang-Kunang di Manhattan)

Pernah membaca cerpen Umar Khyam, "Seribu Kunang-Kunang di Manhattan"? kelas 2 SMA saya membaca cerpen itu, cerpen pertama buatan orang Indonesia yang menyisakan ruang kosong dihati saya hingga saat ini.



"Marno, Manisku."
"Ya, Jane."
"Bukankah di Alaska, ya, ada dapat menyuguhkan istri kepada tamu?"
"Ya, aku pernah mendengar orang Eskimo dahulu punya adat-istiadat begitu. Tapi aku tidak tahu pasti apakah itu betul atau karangan guru antropologi saja."
"Aku harap itu betul. Sungguh, Darling, aku serius. Aku harap itu betul."
"Kenapa?"
"Sebab, seee-bab aku tidak mau Tommy kesepian dan kedinginan di Alaska. Aku tidak maaau."

Lelaki dalam cerita itu terasa dekat dengan saya, begitu juga wanitanya, seperti pernah berjalan dan bercerita diwarung kopi, diketeduhan bawah pohon dengan saya. mereka berdua seperti pernah memiliki kisah yang dapat mematahkan hati saya, yang membuat malam saya terasa panjang dan dingin, memiliki sudut-sudut runcing yang tajam.

Sepanjang kisah dicerita ini, ada rongga-rongga menganga, rasa cinta yang jauh, kehampaan yang tidak berdasar sama sekali. juga kerinduan yang tidak akan bisa dijumpai sama sekali, tidak dapat dipertemukan. Inilah kenapa cerita ini begitu istimewa, karena ini fiksi dewasa yang pertama kali saya temukan, ketika saya membacanya, saya seperti dipaksa, diseret kedalam kehidupan dewasa yang rumit dan penuh ketidakpastian. waktu itu saya terlalu muda untuk dapat memahaminya, tetapi saya tahu, saya tidak akan pernah lepas dari kisah, "Seribu Kunang-Kunang di Manhattan"

Menjadi cerita bayangan, disepanjang hidup saya
........

"Aku sedang enak di jendela sini, Jane. Ada beribu kunang-kunang di sana."
"Kunang-kunang?"
"Ya."
"Bagaimana rupa kunang-kunang itu? Aku belum pernah lihat."
"Mereka adalah lampu suar kecil-kecil sebesar noktah."
"Begitu kecil?"
........





"Pernahkah kau punya keinginan, lebih-lebih dalam musim panas begini, untuk telanjang lalu membiarkan badanmu tenggelam dalaaammm sekali di dasar laut yang teduh itu, tetapi tidak mati dan kau bisa memandang badanmu yang tergeletak itu dari dalam sebuah sampan?"
Selengkapnya...